štvrtok 4. mája 2017

Včera som vám predstavila náš eshop, dnes si dáme trošku praktickejšiu tému.

Rada by som vás oboznámila s tým, ako sa čo najlepšie starať o výrobky zakúpené v našom eshope.

Nikdy nezabúdajte, že výrobky u nás sú vyrábané ručne, poprípade s malou pomocou strojov a nástrojov (háčiky, ihlice :), šijací stroj, nejaké to dláto, pílka a podobne). 
Chcem tým len povedať, že nejde o výrobky, ktoré vo veľkom vyrábajú stroje, čo im istote pridáva hodnotu z hľadiska originality. Je v nadľudských silách vyrobiť dva identické kúsky. Vždy sa nájde nejaký rozdiel. Ale  nie o tom som chcela :D

Pri kúpe RučneRobené-ho výrobku si treba uvedomiť,  že takýto potrebuje odlišnú starostlivosť ako bežné produkty. 

Vždy sa riaďte pokynmi na štítkoch.

Všetky materiály, ktoré používame pri výrobe majú certifikáty kvality, takže boli schválené ako vhodné na predaj v našej republike.

Pri háčkovanych a štrikovaných výrobkoch odporúčame ručné pranie a sušenie vo vodorovnej polohe. Môžte risknúť aj práčku a sušičku, ale zároveň postupne znehodnocujete naše výrobky. Priadze majú pri nesprávnom zaobchádzaní tendenciu straty tvaru a veľkosti.
Vlna sa isto zrazí, pokiaľ ju operiete pri vyššej teplote ako 30°, bambus sa na 100% natiahne, pokiaľ ho nesprávne zavesíte. Bavlna si tiež zvykne robiť čo sa jej zachce. Akryl sa pri nesprávnom zaobchádzaní môže žmolkavieť.
Pokiaľ ale takéto výrobky budete šetrne prať a čistiť, poslúžia vám roky...Mám to zo skúsenosti. Naša babka veľa háčkovala, štrikovala a dovoľujem si povedať, že podaktoré jej pulóvre majú pomaličky aj toľko rokov čo ja. Bez žmolkov, natiahnutia, alebo naopak zrazenia sa. Ale perie ich výhradne v rukách a suší na zemi na natiahnutej plachte. 
Pokiaľ sa poriadne postaráte o naše výrobky, budú vám slúžiť roky.

Čo sa týka šitých vecí - úplety aj teplákovinu je možné prať v pračke. Maximálne pri teplote 40, odporúčame sušiť voľne, nie v sušičke.
Bavlnené látky sú predpierané, takže je hrozí minimálne riziko zrazenia sa. To eliminujeme my pred šitím :) Tiež odporúčame prať pri max. teplote 40°. Pokiaľ nie je uvedené inak.

Bižutériu nikdy nečistite vodou, maximálne mäkkou handričkou. Dávajte pozor, aby bižutérie neprišla do kontaktu z vašim parfémom, alebo toaletnou vodou. Tiež sa uistite, že predtým než vôjdete do vane alebo sprchy, či na kúpalisko si dáte bižutériu dole. Nesmie prísť do styku s vodou.

Tiež dovoľte, aby som vás upozornila, že mydielka v našom eshope slúžia len na dekoráciu, iné použitie neodporúčame :)
Hračky nie sú určené pre deti do 3 (troch) rokov. Nikdy nenechávajte dieťa hrať sa s hračkami bez dozoru. Aj keď vynakladáme maximálne úsilie na bezpečnosť, ako sa hovorí "čert nikdy nespí".

Na dnes snáď len toľko, pokiaľ by ste mali ďalšie otázky, isto sa pýtajte, radi vám odpovieme.

Nabudúce si viac popíšeme o konkrétnych používaných materiáloch.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pekný horúci slnečný deň. Dlho som sa neozvala, ale nejako sa mi toho nakopilo...objednávky, školenia, jarmoky, deti...ale tak to má byť, ...